“Βουτιά” στις τιμές του φυσικού αερίου – Οι νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής

diak-logo-posts

“Βουτιά” στις τιμές του φυσικού αερίου – Οι νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής

Κοινόχρηστες ειδήσεις

Η ΕΠΑ Αττικής ξεκινάει τη φετινή χειμερινή περίοδο προσφέροντας στους καταναλωτές της φυσικό αέριο στην χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί τις δύο τελευταίες χειμερινές περιόδους.

Ενδεικτικά, για τον μήνα Οκτώβριο, η τιμή είναι μειωμένη κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώνεται στα 5,6 λεπτά ανά KWh (συμπ. ΦΠΑ), μετά και την πτώση των διεθνών τιμών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα εκτιμάται ότι θα κινηθεί και το υπόλοιπο διάστημα.

Η σταθερά πτωτική πορεία των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει σε μείωση της τάξεως του 30% από τον Σεπτέμβριο 2012.

Επιπλέον, η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης θέλοντας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα νοικοκυριά που το επιθυμούν να στραφούν στο φυσικό αέριο.

Η προσφορά ισχύει για όλες τις κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις, και προβλέπει χρηματοδότηση που ανέρχεται ακόμη και στο ποσό των €12.300.

Προχωρώντας μάλιστα σε άλλη μια κίνηση έμπρακτης υποστήριξης των καταναλωτών, η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει σε όλες τις κατηγορίες πελατών λιανικής, οικιακών ή επαγγελματιών, σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης για συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου.

Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινάει από 50% και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 100%. Οι προσφορές ισχύουν για όσους καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου 2015.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη ήταν η απήχηση του προγράμματος επιδότησης που υλοποιεί από τον Νοέμβριο του 2014 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΕΠΑ Αττικής δέχθηκε, ως φορέας διαχείρισης, περισσότερες από 4.700 αιτήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 12.000 νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2015.