Έκδοση κοινοχρήστων

461011bcaf5b5e723e897c33f049f169

Έκδοση κοινοχρήστων

Λίγα λόγια για τις υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων

 • Υποβολή των εξόδων σας στην εταιρία μας με ταυτόχρονα αποστολή / υποβολή παραστατικών δαπανών
 • τηλεφωνικώς στο 210 980.1.980
 • μέσω FAX στο 210 5245720
 • με e-mail στο [email protected]

Σε περίπτωση συνεργασίας με τη ΔΙΑΚ για την έκδοση κοινοχρήστων θα χρειαστεί:

α) φωτοτυπία του Πίνακα αναλογισμού ή ποσοστών συνιδιοκτησίας (αναγράφονται σε αυτόν τα χιλιοστά κοινοχρήστων, ανελκυστήρα και θέρμανσης , αν κεντρική )
β) σε περίπτωση αυτόνομης θέρμανσης , φωτοτυπία της Μελέτης θέρμανσης  ή μόνο του Πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης (αναγράφονται σε αυτόν οι συντελεστές εi και fi), τη σαφή πληροφορία στο τι μετρητές θερμότητας έχετε (ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές) και πρόσθετα στο αν υπάρχουν extra μετρητές που αφορούν σε ατομικά ή κεντρικό Boiler και τι μετρητές είναι (ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές ή ογκομετρητές)

Τονίζουμε ότι στα έντυπα μας υπάρχει πρόβλεψη στο να εμφανίζονται οι ενδείξεις των μετρητών των διαμερισμάτων (προηγούμενη – τελευταία και  διαφορά) για μεγαλύτερη διαφάνεια προς τους συγκατοίκους σας.

 • Οι σύμβουλοι κοινοχρήστων της εταιρίας μας σε κάθε περίπτωση, σας κατευθύνουν και αυτοματοποιούν όλες τις ενέργειες για εσάς ώστε να εκδίδετε σωστά τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας σας, χωρίς άγχος και χάσιμο χρόνου.
 • Δωρεάν Παροχές, με συνεργασία στην έκδοση κοινοχρήστων
 • Τμήμα εξυπηρέτησης διαχειριστή και ενοίκων πολυκατοικίας τηλεφωνικώς αλλά και μέσω online εφαρμογών όσον αφορά σε απορίες – διευκρινήσεις πάνω στην κατανομή των δαπανών.
 • Τήρηση αρχείου κοινοχρήστων εξόδων πολυκατοικίας με δυνατότητα επανεκτύπωσης για νομικούς και άλλους λόγους.
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ) – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ 0,82 € ΑΝΕΥ ΦΠΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ ΔΙΑΚ 0,40 € ΑΝΕΥ ΦΠΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ
ΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Η έκδοση κοινοχρήστων από τη εταιρεία μας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Συγκεντρωτική κατάσταση πολυκατοικίας ή συγκροτήματος κατοικιών με όλες τις κοινόχρηστες δαπάνες, τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ιδιοκτησίας και το ποσό συμμετοχής κάθε ιδιοκτησίας ανά κατηγορία δαπάνης
 • Ειδοποιητήριο Πληρωμής κοινοχρήστων για κάθε ιδιοκτησία στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα χιλιοστά συμμετοχής, οι συνολικές κοινόχρηστες δαπάνες, αναλυτικές ανά κατηγορία δαπάνες και το ποσό συμμετοχής κάθε ιδιοκτησίας στις δαπάνες αυτές.
 • Εξοφλητική απόδειξη για τον ενοικιαστή και χωριστή για τον ιδιοκτήτη, η οποία παραδίδεται στον ένοικο κάθε ιδιοκτησίας κατά την εξόφληση των κοινοχρήστων.

Η παράδοση των κοινοχρήστων από την ΔΙΑΚ, μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους, αναλόγως την οικονομική συμφωνία με τον διαχειριστή:

 • Από την εταιρεία μας πόρτα – πόρτα
 • Με courier-EΛTA εκτυπωμένα στη πόρτα του διαχειριστή
 • Μέσω email όπου εν συνεχεία ο διαχειριστής εκτυπώνει με τα δικά του μέσα τα κοινόχρηστα
 • Με παραλαβή από τον διαχειριστή στα γραφεία μας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Με αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, από τον Απρίλιο 2013 και εφεξής στους πίνακες των πολυκατοικιών όπου αναρτώνται οι συγκεντρωτικές καταστάσεις οφειλών κοινοχρήστων κάθε διαμερίσματος, θα πρέπει να αναρτώνται μαζί και φωτοτυπίες των επίσημων παραστατικών κάθε δαπάνης που επιβαρύνει τα κοινόχρηστα.

Σε περίπτωση μη τήρησης της διάταξης, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη διαφάνειας στις δαπάνες που επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων προμήθειας αγαθών κι εκτέλεσης έργων (καύσιμα, κηπουρικές-οικοδομικές εργασίες κλπ) χωρίς την ύπαρξη των από το νόμο προβλεπομένων παραστατικών.

Εξυπηρέτηση διαχειριστή

Διαφάνεια παραστατικών

Τήρηση αρχείου

  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά