Το αφεντικό (η ΔΕΗ) τρελάθηκε και δίνει 15% έκπτωση. To allazorevma.gr υπολογίζει ότι εξακολουθεί να συμφέρει να αλλάξετε!

diak-logo-posts

Το αφεντικό (η ΔΕΗ) τρελάθηκε και δίνει 15% έκπτωση. To allazorevma.gr υπολογίζει ότι εξακολουθεί να συμφέρει να αλλάξετε!

Κοινόχρηστες ειδήσεις

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησής της, σκοπεύει να προσφέρει εκπτώσεις έως και 15% στους καλοπληρωτές οικιακούς και επαγγελματίες καταναλωτές από 1/7. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν οφειλές αλλά τις έχουν ρυθμίσει.

Ο ανταγωνισμός φαίνεται να χτύπησε την πόρτα της κυρίαρχης εταιρείας προμήθειας ρεύματος, η οποία αποφάσισε να θέσει σε κίνδυνο τα οικονομικά της αποτελέσματα με σκοπό να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Με αυτήν την κίνηση η ΔΕΗ εκτός των άλλων στοχεύει να δώσει κίνητρο στους πελάτες της με ανεξόφλητες οφειλές για να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Το πρόβλημα όμως (για την ΔΕΗ) είναι ότι η βέλτιστη επιλογή του πελάτη της είναι:

α) να ρυθμίσει τις οφειλές του στην ΔΕΗ και ταυτόχρονα

β) Να ΑΛΛΑΞΕΙ Πάροχο!. Αυτό γιατί αλλάζοντας στον φθηνότερο θα απολαύσει μείωση στον λογαριασμό του μεγαλύτερη από το 15% που του προσφέρει η ΔΕΗ (εάν βεβαίως είναι καλοπληρωτής).

Ας δούμε όμως ένα γενικό παράδειγμα.

Σήμερα (πριν ισχύσει η προσφορά της ΔΕΗ), οικιακός πελάτης με κατανάλωση ανά τετράμηνο 2001 kWh εξοικονομεί αν αλλάξει Πάροχο περίπου 190 ευρώ ετησίως.

Στην περίπτωση μάλιστα που εκμεταλλευτεί τα προνόμια των εναλλακτικών, που προσφέρουν ακόμα και το μηδενισμό της εγγύησης σε περίπτωση αποπληρωμής με πάγια εντολή, το όφελος μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Καταναλωτής με εγγύηση 100 ευρώ στη ΔΕΗ λοιπόν, μπορεί να απολαύσει όφελος της τάξεως των 290 ευρώ.

Πόσο μπορεί να αλλάξει αυτό αν ισχύσει η νέα προσφορά της ΔΕΗ;

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί η μείωση 15%, ο συγκεκριμένος καταναλωτής θα κερδίζει πλέον 80 ευρώ ετησίως, ενώ αν λάβουμε υπόψη το bonus της εγγύησης το όφελος γίνεται 180 ευρώ.

Οι αριθμοί υποδεικνύουν ότι η αλλαγή Παρόχου συμφέρει, και θα συνεχίζει να συμφέρει ακόμα και μετά την ενδεχόμενη μείωση της ΔΕΗ.

Τo allazorevma.gr με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των χρηστών του, προσθέτει στην σύγκριση το ενδεικτικό τιμολόγιο ” ΔΕΗ με έκπτωση 15%”.