Μείωση 20% στις τιμές φυσικού αερίου για τους καταναλωτές

diak-logo-posts

Μείωση 20% στις τιμές φυσικού αερίου για τους καταναλωτές

Κοινόχρηστες ειδήσεις

Αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά της λιανικής στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μάκη Παπαγεωργίου, το οποίο χαρακτήρισε «οδικό χάρτη».

Ο κ. Παπαγεωργίου ανάφερε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την απελευθέρωση της αγοράς και η ρύθμιση θα έχει έτος ορόσημο το 2015 και χρονικό ορίζοντα τα τέσσερα χρόνια για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων.

Υπογράμμισε δε ότι θα δώσει στον καταναλωτή περισσότερες επιλογές και ευελιξία, ενώ αναφέρθηκε και στην πτώση των τιμών πετρελαίου που θα επιφέρουν πτώση και στη τιμή του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου, η μείωση θα γίνει αισθητή από τον Ιανουάριο του 2015 κατά περίπου 5%, αλλά μέχρι τον Μάρτιο θα έχει σημειωθεί πτώση της τάξης περίπου του 20%.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι προχωρούν σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο και παραδέχθηκε ότι η οικονομική κρίση άφησε πληγές στην αγορά ενέργειας, αλλά, όπως τόνισε, τις επουλώνουμε και κοιτάμε μπροστά.

«Μέσα σε 2,5 χρόνια κάναμε μεταρρυθμίσεις όσες δεν έγιναν σε δεκαετίες», επισήμανε και προειδοποίησε σχετικά με την αστάθεια λόγω πολιτικών εξελίξεων ότι «λίγο πριν το ξέφωτο να μην θέσουμε σε κίνδυνο ότι έχουμε και κάνει ή το μέλλον. Ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος είναι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κανείς δεν μπορεί να υπομονεύσει τις προσπάθειες. Το να ξεφύγουμε από τον κρατισμό και τον λαικισμό είναι αυτό που ενώνει τους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι «οι μέρες που ζούμε είναι μέρες ευθύνες για να προστατεύσουμε τις μεγάλες προσπάθειες που έχουμε καταβάλει τα τελευταία χρόνια. Τα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία προχωρούν στον κλάδο της ενέργειας τα οποία είναι πολύ σημαντικά».