Η «κρυφή παγίδα» στο επίδομα θέρμανσης

diak-logo-posts

Η «κρυφή παγίδα» στο επίδομα θέρμανσης

Κοινόχρηστες ειδήσεις

Όσο καθυστερεί η υπογραφή της απόφασης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, τόσο χειρότερο γίνεται το περιεχόμενο για τους υποψήφιους δικαιούχους.

Εκτός από τη μείωση του επιδόματος σε ονομαστική τιμή (από τα 35 λεπτά ανά λίτρο στα 25 λεπτά ανά λίτρο) εκτός από την αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων που θα πετάξει έξω εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, οι καταναλωτές θα έχουν να αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης.

Με ποιο τρόπο;

Μέχρι και πέρυσι, η ποσότητα για την οποία επιδοτούνταν ο δικαιούχος, εξαρτιόταν αποκλειστικά από την επιφάνεια του διαμερίσματος.

Έτσι:

  • Οι κάτοικοι της πρώτης ζώνης έπαιρναν 25 λίτρα ανά τετραγωνικό
  • Οι κάτοικοι της δεύτερης ζώνης έπαιρναν 15 λίτρα ανά τετραγωνικό
  • ΟΙ κάτοικοι της τρίτης ζώνης 8 λίτρα ανά τετραγωνικό και
  • Οι κάτοικοι της τέταρτης ζώνης 5 λίτρα ανά τετραγωνικό

Εξετάζεται, και οι τελικές αποφάσεις θα αποτυπωθούν στο κείμενο της απόφασης, οι ποσότητες στο εξής να μην είναι ενιαίες για όλους σε κάθε ζώνη αλλά να διαφοροποιούνται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση έτσι ώστε ο εργένης να εισπράττει τελικώς λιγότερο επίδομα από τον παντρεμένο με παιδιά.

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν –και τα οποία επίσης θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.