ΕΠΑ Αττικής: Σε χαμηλά εξαετίας η τιμή του φυσικού αερίου

diak-logo-posts

ΕΠΑ Αττικής: Σε χαμηλά εξαετίας η τιμή του φυσικού αερίου

Κοινόχρηστες ειδήσεις

Στα 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Αττικής.

Οπως αναφέρει η ΕΠΑ, τα νοικοκυριά της Αττικής έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν 44% εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (εκτίμηση εφαρμόζοντας τον νέο ΕΦΚ και ΦΠΑ).

Ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για τους νέους καταναλωτές φυσικού αερίου, αφού από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση σε όλα τα νοικοκυριά για τη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης για κεντρική ή αυτόνομη σύνδεση, ανεξαρτήτως ισχύος.

Το ποσό χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο ποσό των €12.300 για κεντρικές θερμάνσεις, ενώ ευνοϊκή είναι η περίοδος που προβλέπει το πρόγραμμα για την αποπληρωμή του χρηματοδοτούμενου ποσού, που είναι 2 ή 3 έτη ανάλογα την περίπτωση.

Η προσφορά ισχύει για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Παράλληλα, νοικοκυριά κι επαγγελματίες κερδίζουν στο κόστος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς η εταιρεία προχωρά σε εκπτώσεις που ξεκινούν από το 50% και μπορεί να φτάσουν ως την πλήρη απαλλαγή του πελάτη από το συγκεκριμένο κόστος.

Δικαίωμα χρήσης αυτής της προσφοράς έχουν όσοι καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2016