Γενική συνέλευση πολυκατοικίας – Πότε γίνεται και πώς συγκαλείται;

γενική συνέλευση

Γενική συνέλευση πολυκατοικίας – Πότε γίνεται και πώς συγκαλείται;

Βιβλιοθήκη Κοινοχρήστων

Η πολυκατοικία είναι ο δικός σας μικρόκοσμος. Μπορεί να τα λέτε γρήγορα με έναν γείτονα στην είσοδο. Η κυρία του 5ου να αφήνει σημειώματα στο ασανσέρ γιατί κάτι την ενοχλεί.

Για εσένα μπορεί να κυλούν όλα ομαλά, αλλά στον πάνω όροφο να υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που ζητά επίλυση. Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να κάνουν μία επίσημη συνάντηση όπου να θέτουν τα πάντα επί τάπητος.

Αυτή είναι η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας σου. Και ελπίζουμε πάνω απ’ όλα να είναι …ήρεμη και αποδοτική.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα για τη Γενική Συνέλευση και στη δική σου πολυκατοικία και πώς μπορείς να συγκαλέσεις μία νέα συνέλευση για κάτι που σε απασχολεί.

Ποιοι πρέπει να είναι στη γενική συνέλευση πολυκατοικίας;

Στη Γενική Συνέλευση κάθε πολυκατοικίας, εκείνοι που πρέπει να παρευρεθούν είναι οι ιδιοκτήτες που αντιπροσωπεύουν κάθε διαμέρισμα. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για κάθε υπόθεση της πολυκατοικίας.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκειά της δεσμεύουν όλους τους ιδιοκτήτες ακόμα και όσους δεν παρευρέθηκαν.

Πώς βγαίνουν οι ψήφοι στη γενική συνέλευση;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλοι οι συνιδιοκτήτες. Η πλειοψηφία υπολογίζεται με βάση το ποσοστό συγκυριότητας που αντιστοιχεί σε κάθε συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Για κάποια θέματα, απαιτείται ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών και φυσικά απαιτείται η παρουσία όλων των μελών. Για άλλα θέματα απλά χρειάζεται η παρουσία της πλειοψηφίας.

Όταν δεν υπάρχει απαρτία, θα τεθεί πρόσκληση εκ νέου για επαναληπτική Γενική Συνέλευση.

Συνήθως προβλέπεται στον κανονισμό να μπορεί να συγκληθεί με μειωμένη απαρτία αφού μπορεί να παρίσταται το τουλάχιστον το 75% και να αποφασίσει έγκυρα.