Αττική: Γύρισαν ξανά οι θυρωροί στις εισόδους πολυκατοικιών

θυρωροί πολυκατοικίες

Αττική: Γύρισαν ξανά οι θυρωροί στις εισόδους πολυκατοικιών

Κοινόχρηστες ειδήσεις

Για το ξεχασμένο επάγγελμα του θυρωρού μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA o Γιώργος Βαμβακάς, πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών.

Μιλώντας για ένα επάγγελμα, που ενδεχομένως οι νέες γενικές να μην γνωρίζουν καν την ύπαρξη του, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το επάγγελμα του θυρωρού ανήκε στα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα.

«Αν κάποιος ήθελε να γίνει θυρωρός αγόραζε το επάγγελμα, γιατί ήταν «κλειστό». Η τιμής της αγοράς ήταν διπλάσια τιμή από τα διαμερίσματα, όπως είναι οι άδειες για τα ταξί σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θυρωρός.

Πόσοι εγγεγραμμένοι θυρωροί υπάρχουν σήμερα;

Η ομοσπονδία έχει συνολικά 1.500 μέλη σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των θυρωρών είναι μεγαλύτερος, περίπου απαριθμούνται 4.000.

Γιατί είναι αναγκαίοι οι θυρωροί;

Τα κτίρια που έχουν την δυνατότητα να έχουν θυρωρούς και προσωπικό καθαριότητας δημιουργούν υπεραξία κι έχουν άλλη θέση στην αγορά ακινήτων.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών, οι ασφαλιστικές εταιρείες όταν τα κτίρια έχουν θυρωρούς, τότε τα ασφάλιστρα μειώνονται περίπου κατά 20%.

Τα καθήκοντα των θυρωρών

Οι θυρωροί είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου που εργάζονται και δίνουν προσοχή και στο κομμάτι της ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επάγγελμα του θυρωρού έχουν ενταχθεί πολύ νέοι σε ηλικία άνθρωποι.

Για αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής για μία θέση θυρωρού.